dilluns, 14 de gener del 2013

78 entitats i 390 persones ja s'han adherit al manifest de suport al projecte del Casal Popular de Joves de Lleida


El procés d'adhesions es tanca dijous amb una recollida final de suports al Rectorat i la presentació del manifest a les 13h davant l'antic Casal.

El manifest que l'assemblea del Casal de Joves de Lleida estem impulsant per recollir suports al projecte ja arriba a les 78 adhesions d'entitats i les 390 personals. Algunes de les darreres adhesions col·lectives han estat les de la Federació Catalana de Voluntariat Social, la Plataforma d'Afectats per la hipoteca de Lleida, el Centre Obrer de Cervera, els Consells d'Estudiants de Ciències de l'Educació i d'ETSEA de la UdL, associacions de joves de Balaguer, Cervera i Tornabous, el grup de música Karbunko, entre altres.

També hi ha entitats culturals (Bastons del Pla de l'Aigua, Bastoners de la UdL, etc), grups joves de música (Deperllà, Staklar, Orígens, The Folkies, Parking #95, etc), associacions de joves i plataformes d'entitats juvenils (Arran, Coordinadora Jove de la Creu Alta, etc.), set Casals i Ateneus, partits i candidatures polítiques (ICV, CUP, Des de Baix), agrupaments escolta, sindicats (CGT de Catalunya, CGT de Ponent), la comissió sindical de l'Institut Ciutat de Balaguer, organitzacions polítiques (Revolta Global, Endavant, En Lluita, Lluita Internacionalista, etc.), projectes comunicatius (Setmanari Directa, Waita TV i Araponent.cat), col·lectius d'estudiants, IPCENA, entre altres. També s'hi han adherit, a dia d'avui 390 persones.

Aquest manifest, encara obert a noves adhesions, neix amb dos objectius:

1. Denunciar el desallotjament, que la Paeria va precipitar (just ara fa un mes), de l'espai que durant 10 mesos va acollir el projecte del Casal i de nombroses entitats culturals, socials i polítiques.

2. Fer visible i evident (a la Paeria i a tothom) que el projecte del Casal és obert i de tots i que generar un espai de trobada, autogestionat, del jovent i les entitats de la ciutat és una necessitat (històricament reclamada pels col·lectius juvenils) que no pot esperar un dia més. Més ara que l'assemblea del Casal està negociant les condicions de l'ubicació del nou Casal a l'antiga Casa Panadés.

Les adhesions col·lectives i individuals es recullen a través del bloc elcasalesdeljovent.blogspot.com i dijous 17 farem públic el llistat definitiu i detallarem en quin moment es troba el projecte del Casal, i les negociacions per ubicar-lo, a través d'un acte a les 13h davant de l'antic Casal (carrer Governador Montcada, 9). D'11h a 13h recollirem les darreres adhesions al Rectorat.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada